06 pro. 2019

Školski park – Uređenje dvorišta škole

Uobičajeno je da kraj kalendarske godine donosi sumiranje rezultata aktivnosti i rada u toku godine.

Naša škola imala mnogo realizovanih aktivnosti i uspjeha učenika u toku godine ali kraj kalendarske 2019.godine donosi i pozitivne vijesti koje će predstavljati vodilju za rad u toku naredne godine.

Naime, razvojni tim škole osmislio je, napisao i  poslao veliki broj projekata na različite javne pozive i konkurse, kako kod domaćih tako i kod međunarodnih institucija i organizacija.

Jedan od značajnih projekata je i projekat ” Čista energija, čist grad – punimo se na Sunce”. Ovaj projekat ukazuje na važnost korištenja obnovljivih izvora električne energije u cilju očuvanja okoliša, zdrave sredine i budućnosti naše zajednice a realizacijom projekta učenici škole ali i nastavnici dobiće mjesto za odmor u prirodi.

Važnost i cilj projekta prepoznati su od strane kako institucija, federalnih, kantonalnih i općinskih  tako i od lokalnih firmi i pojedinaca koji daju svoj  doprinos za realizaciju projekta.

Početkom decembra mjeseca potpisan je Ugovor škole i  Federalnog ministarstvo okoliša i turizma kojim će ministarstvo podržati realizaciju ovog projekta.

U narednih danima očekuje se potpisivanje ugovora i sa još nekim donatorima.

Završetak cjelokupnog projekta odnosno parka planiran je za mart mjesec 2020.godine.